Brijuni & Fažana

Iskusite dijelić raja

Nacionalni park Brijuni se sastoji od 14 otoka i otočića i pripadajućeg okolnog mora. Brijuni su oaza bezvremenog sklada čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta. Na Brijunima je upisano gotovo 700 vrsta raslinja, oko 250 vrsta ptica, dok blaga mediteranska klima čini ovo mjesto ugodnim i ljekovitim. Krenuvši iz Fažane, gledana s palube, crta se zelenog otočja pretvara u Veliki Brijun, najveći od 14 otoka.

Park je poznat po svojoj impresivnoj povijesti koja seže još iz doba dinosaura, preko antike, srednjeg vijeka sve do vremena Austro-Ugarske monarhije u kojem se javlja ime industrijalca Paula Kupelwiesera. Godine 1893. gospodin Kupelwieser kupuje arhipelag i za svojeg životnog vijeka pretvara zapušteno, malarično otočje u mondeno turističko ljetovalište i lječilište za bogatu aristokraciju diljem Europe. Nakon drugog svjetskog rata otočje potpada pod Jugoslaviju i postaje predsjednička rezidencija Josipa Broza Tita, predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Tito je na Brijunima primio brojne uglednike iz političkog, gospodarskog života, kao i svijeta showbusiness-a.

Danas, su Brijuni čuveni dragulj i jedan od 8 nacionalnih parkova u Republici Hrvatskoj. Bogata povijest, morsko plavetnilo, biljni i životinjski svijet, beskrajni horizonti, lakoća bivanja u kojoj se brišu budućnost i prošlost te postoji samo ljepota sadašnjeg trenutaka, samo su neki od razloga zašto se tisuće gostiju svake godine odlučuju na posjetu parku. Također, ne valja smetnuti s uma da na Brijunima imamo 285 sunčanih dana godišnje.

O bogatoj povijesti parka i ostalim zanimljivostima imati ćete prilike ćuti od našeg vodiča za vrijeme panoramskog obilaska arhipelaga, koji vam stoji na usluzi za vrijeme čitavog trajanja programa.

Brijuni & Fažana

Nacionalni park nalazi se nadomak malog ribarskog mjesta Fažana. Općina nudi mnoštvo kafića, restorana u kojima možete kušati vrhunske istarske specijalitete. Uređene plaže sa brojnim aktivnostima zadovoljiti će želje i potrebe i onih najizbirljivijih. U Fažani postoji organizirani parking koji se plaća po satu, ali mjesta za parkiranje uvijek ima.

Prošećite se Fažanom dok čekate na Vaš izlet. U ponudi smo za Vas pripremili nekoliko vrsta obilaska, na vama je samo da odaberete onaj koji vam najviše odgovara. Želimo Vam ugodan boravak.

Kontaktirajte nas

Kontakt sa Vama nam je od izuzetne važnosti te ukoliko imate pitanja, sugestije ili nejasnoće, slobodno nam se obratite:

TAXI BOAT ELEN

T: +385 (0)91 512 30 60
E: info@taxiboat-fazana.eu

Sa zadovoljstvom vas iščekujemo!